BMT

HAR DU FUNDERINGAR PÅ HEMFÖDSEL? 

Vår barnmorska Cita Lundin arbetar tillsammans med en rad kollegor inom BarnmorskeTeamet med fysiologisk födsel. Vad påverkar vårt födande? Hur föder en mamma sitt barn om hon är trygg och känner tillit med de personer hon har runt sig och samtidigt inte blir störd med ”onödiga” interventioner?

BarnmorskeTeamet förespråkar
*att du ska föda där DU känner dig trygg. På sjukhus, hemma eller var du anser vara en trygg plats för dig.
*att du ska kunna föda i en situation där en tillitsfull relationsbaserad vård finns för dig som föder. Att själv få välja de som ska finnas där som stöd under födseln. Partner, vänner, familj, personal. Att redan känna varandra är ett vaccin mot missförstånd. Vi kan vara din privata barnmorska.
*att det ska finnas olika vårdnivåer. Att föda hemma passar inte alla, lika lite som att sjukhusfödsel passar alla. Tänk om det även kunde finnas ”Hemfödsel fast på sjukhus”. Det gör det i bland annat Norge, Danmark, England USA. Det kallas Barnmorskeledda enheter. Det vill vi ska bli verklighet i Sverige på nytt. Fanns på 90-talet.

LÄS MER
om vad som tryggar din födsel från onödiga ingrepp och interventioner. Hur du kan föda optimalt i din egen takt. Att vara i vatten  om smärtlindring ”Aquadural” kan påverka mammans möjlighet att föda ostört och låta kroppens egna hormonsystem fullt ut kunna blomma ut under födseln. Många som föder hemma väljer att föda i vatten. Lyssna gärna på de 2 PODDAVSNITTEN där Cita berättar mer om VATTENFÖDSEL hos BabyzPodcast
AVSNITT 1: HÄR
AVSNITT 2: HÄR 

Mail: cita.barnmorsketeamet@gmail.com
Mobil: 0704-108750

textlogga
194469711_312025860300974_2647013658493098770_n